Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΓΛΑΥΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Ευχαριστήριο προς την Υφυπουργό Κόλλια - Τσαρουχά
Σύλλογος Πομάκων Γλαύκης: Ευχαριστούμε που κάνατε το όνειρο μας πραγματικότητα!



Ο Έλληνας δεν καθορίζεται μόνο από τη θρησκεία αλλά και από την ψυχή και την ιστορία του αναφέρει ο Σύλλογος στο συγκινητικό ευχαριστήριο του προς την Υφυπουργό Εσωτερικών
Ένα συγκινητικό ευχαριστήριο προς την κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά απέστειλε ο Σύλλογος Πομάκων Γλαύκης Ξάνθης με αφορμή την βοήθεια που παρείχε η Υφυπουργός προκειμένου νεαρά πομακόπουλα της περιοχής να μπορέσουν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά την ελληνική πρωτεύουσα.
Ο Σύλλογος Πομάκων Γλαύκης τονίζει την ανάγκη παροχής των κατάλληλων εκείνων εφοδίων στους αυριανούς πολίτες ώστε αυτοί να μην μπορέσουν να χειραγωγηθούν ή να απομονωθούν από κανέναν, εύχεται η συνδρομή αυτή της κ. Κόλλια – Τσαρουχά να βρει και άλλους μιμητές ενώ τέλος, καλεί την Υφυπουργό στη Γλαύκη προκειμένου να ανταποδώσει την γενναιόδωρη φιλοξενία της.





Αναλυτικά, στο ευχαριστήριο του ο Σύλλογος σημειώνει:
«Αγαπητή Μαρία,
Αισθανόμαστε  ηθική και συναισθηματική υποχρέωση να σας ευχαριστήσουμε θερμά και δημόσια  για την άμεση ανταπόκριση σας  στο αίτημα του Συλλόγου Πομάκων Γλαύκης Ν. Ξάνθης  για  επίσκεψη αντιπροσωπίας παιδιών μας στην Αθήνα.
Η αμέριστη συμπαράστασή σας, ηθική και υλική  φανερώνουν τη μεγάλη ευαισθησία που έχετε σε μας, στα παιδιά μας και την πολιτισμική μας ταυτότητα. Τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, το έργο του συλλόγου μας, να στηρίξουμε με ψυχική δύναμη, τους αυριανούς πολίτες, που αγαπούν την πατρίδα, με όλα εκείνα τα εφόδια ώστε να μην μπορέσουν  να χειραγωγηθούν ή να απομονωθούν, να ζήσουν με αξιοπρέπεια , με ελληνική μόρφωση, σε ένα πιο φιλικό περιβάλλον.
Ταυτόχρονα η πράξη σας αυτή είναι παράδειγμα ηθικό, σεβασμού και ελπιδοφόρο. Ελπίζουμε η γενναιοδωρία σας να βρει, μιμητές και να προβληματίσει θετικά, προς όφελος όλων, γιατί ο Έλληνας δεν καθορίζεται μόνο από τη θρησκεία αλλά και από την ψυχή και την ιστορία του!
Φίλη Μακεδόνισσα, οι απόγονοι  των αρχαίων Αγριάνων σε περιμένουμε στα χωριά μας, να ανταποδώσουμε την γενναιόδωρη αξιοπρεπή φιλοξενία σου, που ξεπέρασε και το όνειρο! Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες, ευχαριστούμε !
 Ισμέ Φαρζλή – Κεμάλ Φαρζλή».