Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Συγχαρητήρια στο Γυμνάσιο Σμίνθης για το Ημερολόγιο 2015


Ένα καταπληκτικό έγχρωμο ημερολόγιο του έτους 2015 εκδόθηκε πρόσφατα από το Γυμνάσιο Σμίνθης. Το Ημερολόγιο του Γυμνασίου Σμίνθης 2015 μας εντυπωσιάζει τόσο για το περιεχόμενό του όσο και για τη γραφιστική του σύνθεση. Σε κάθε μήνα υπάρχει μια όμορφη φωτογραφία από το σχολείο. Εκτός από τις φωτογραφίες παρατίθενται χρήσιμες πληροφορίες από τη σχολική ζωή.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στη διευθύντρια κ. Ζήνα Ματσούδη, στους εκπαιδευτικούς όσο και στα παιδιά του Γυμνασίου Σμίνθης για το πανέμορφο ημερολόγιό τους.


Στο Ημερολόγιο 2015 διαβάζουμε ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία του Γυμνασίου Σμίνθης:

«Το Γυμνάσιο Σμίνθης βρίσκεται στα ορεινά του νομού Ξάνθης, 14 χλμ. Μακριά από την πόλη. Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1983 με 3 μαθητές από 2 χωριά, τη Σμίνθη και τη Μύκη και συστεγαζόταν με το Δημοτικό Σχολείο του χωριού. Αργότερα μετακόμισε σε χώρο που προοριζόταν για καφενείο, στο ισόγειο μιας διώροφης οικοδομής. Το 1992 γράφτηκαν τα 2 πρώτα κορίτσια που πήραν απολυτήριο από το σχολείο μας. Το 1997 απέκτησε τα δικά του κτήρια στα οποία βρίσκεται μέχρι και σήμερα. Κάθε χρόνο όλο και πιο πολλά από τα παιδιά που περνούν από τα θρανία μας συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Λύκειο, στο Πανεπιστήμιο και τα Α.Ε.Ι.

Φέτος το σχολείο μας έχει 115 μαθητές και μαθήτριες, (63 αγόρια και 52 κορίτσια) από 20 διαφορετικά χωριά. Διδάσκουν σε αυτό 17 καθηγητές και καθηγήτριες όλων των ειδικοτήτων».



Το ημερολόγιο μας πληροφορεί  επίσης για τις σχολικές δραστηριότητες που υλοποιεί το Γυμνάσιο Σμίνθης κατά το σχολικό έτος 2014-2015.

Πολιτιστικά Προγράμματα
1. Ένα παράθυρο προς τα έξω, συμμετέχω στην ιστοσελίδα – ιστολόγοι του σχολείου μου.
2. Εθελοντής στο σχολείο μου, μαθαίνω να μηχανογραφώ τη σχολική μου βιβλιοθήκη
3. Από το «κρυφό … στο κουφό σχολειό», από των «Νέων Θέατρο» της νεανικής σκηνής και θεατρικά μονόπρακτα

Περιβαλλοντικά προγράμματα
1. Καλλιεργώντας το λαχανόκηπο του σχολείου μας
2. Νέστος, το ποτάμι της ζωής
3. Οι περιπέτειες του μεταξοσκώληκα στην πόλη του μεταξιού
4. Ηλεκτρικές συσκευές, τοξικά απόβλητα – ανακύκλωση τώρα

Αγωγής Υγείας πρόγραμμα
Τσιγάρο: Όχι, ευχαριστώ.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ο κατάλογος Γιορτών και Αργιών του ημερολογίου του Γυμνασίου Σμίνθης: