Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Κοινή επιστολή απέστειλαν οι τρεις μουφτήδες για την φονική επίθεση στο «CHARLIE HEBDO»




Κοινή επιστολή απέστειλαν οι τρεις μουφτήδες της Θράκης στον Γάλλο Πρέσβη στην Αθήνα και στον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στην Θεσσαλονίκη, για την φονική επίθεση στο Παρίσι στα γραφεία του περιοδικού «CHARLIE HEBDO».

Ο μουφτής Κομοτηνής Τζεμαλή Μέτσο, ο μουφτής Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου και ο τοποτηρητής μουφτής Διδυμοτείχου Μ. Σερίφ Δαμάτογλου, καταγγέλλουν τη διασπορά του τρόμου και την τυφλή βία από όπου και αν προέρχεται και ιδίως, όταν προέρχεται από τυφλωμένους που επικαλούνται το Ισλάμ.

Τα συλλυπητήρια τους προς πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα και τον πρέσβη Jean – Loup Kuhn – Delforge με κοινοποίηση στο γενικό προξενείο της Γαλλίας στην Θεσσαλονίκη και τον πρόξενο Christophe Le Rigoleur, εκφράζουν με κοινή επιστολή τους οι μουφτήδες Θράκης. Ο μουφτής Κομοτηνής Τζεμαλή Μέτσο, ο μουφτής Ξάνθης Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου και ο τοποτηρητής μουφτής Διδυμοτείχου Μ. Σερίφ Δαμάτογλου, καταγγέλλουν τη διασπορά του τρόμου και την τυφλή βία από όπου και αν προέρχεται και ιδίως, όταν προέρχεται από τυφλωμένους που επικαλούνται το Ισλάμ. Στην επιστολή τους σημειώνουν αναλυτικά:


 «Αυτό που συνέβη μόλις χθες στο Παρίσι έχει ταράξει τη συνείδησή μας, όπως έχει προκαλέσει οδύνη σε όλο τον κόσμο! Αναφέρομαι στην τρομοκρατική επίθεση που έκαναν στις 7 Ιανουαρίου 2015 στο Παρίσι, άνθρωποι που εμφανίστηκαν σαν μουσουλμάνοι και σκότωσαν 12 αθώους, στα γραφεία του γαλλικού εβδομαδιαίου περιοδικού Charlie Hebdo. Ανάμεσα στα θύματα των δολοφόνων ήταν ο διευθυντής του περιοδικού Στεφάν Σαρμπονιέ και οι σκιτσογράφοι Ζώρζ Βολίνσκι, Ζαν Καμπού, Μπερνάρ Βελάκ και Φιλίπ Ονορέ. Εκτός από τους δημοσιογράφους και τους σκιτσογράφους του περιοδικού, σκοτώθηκαν και δύο αστυνομικοί, απ’ τους οποίους ο ένας ήταν μουσουλμάνος…

 Η εγκληματική τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι είχε στόχο να πλήξει την ελευθερία του τύπου και σκοπό την παρεμπόδιση της διακίνησης ιδεών. Οι ιδέες που ασκούν κριτική, ακόμα και όταν προκαλούν δυσαρέσκεια, πρέπει να διακινούνται ελεύθερα, γιατί μόνον έτσι μπορεί να υπάρχει υγιής δημοκρατία στις χώρες που ζούμε. Είναι ανάγκη κατ’ αρχήν να επισημάνουμε, ότι η τρομοκρατία δεν έχει θρησκεία, ούτε εθνικότητα…

Η θλίψη που νιώθουμε για το νέο αυτό έγκλημα που έγινε στο Παρίσι, από ανθρώπους που επικαλούνταν το Ισλάμ, λίγες μόλις μέρες μετά την φρικαλέα δολοφονία αθώων μαθητών στο Πεσαβάρ, από ανθρώπους που επίσης επικαλούνταν το Ισλάμ, δεν μας επιτρέπει να σιωπήσουμε, ούτε να αδιαφορήσουμε μπροστά σε συμβάντα που έχουν ματώσει φρικτά την επικαιρότητα στη διεθνή κοινότητα!

Καταγγέλλουμε την διασπορά του τρόμου και την τυφλή βία από όπου και αν προέρχεται και ιδίως, όταν προέρχεται από τυφλωμένους που επικαλούνται το Ισλάμ βλασφημώντας χυδαία το πανάγιο Όνομα του Θεού!

Στο Ιερό Κοράνιο διακηρύσσεται απερίφραστα ότι, όποιος σκοτώσει έναν αθώο, είναι ένοχος εγκλήματος εναντίον όλης της ανθρωπότητας (Σούρα Αλ Μάιντα 32). Αυτή η διακήρυξη είναι ο άξονας του Ισλάμ κατά της βίας και της τρομοκρατίας.

Η βαθειά θλίψη μας για την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι χθες και για τα θύματα που προκάλεσε, γίνεται προσευχή για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων. Η βία και η τρομοκρατία, που ματώνει τον τελευταίο καιρό τον κόσμο, με τη βλάσφημη επίκληση του ονόματος του Αλλάχ, μετά τα πρώτα θύματά της μεταξύ μουσουλμάνων που δέχονται επιπλέον τις έντονα αρνητικές συνέπειες της ισλαμοφοβίας.

Γι’ αυτό το λόγο, πρώτοι εμείς οι μουσουλμάνοι έχουμε θρησκευτικό χρέος, χρέος απέναντι στην τίμια πίστη του Ισλάμ, να πράξουμε τα πάντα ώστε οι ένοχοι των τρομοκρατικών πράξεων που βεβηλώνουν το όνομα του Θεού να βρεθούν και να παραδοθούν στις αρχές ώστε να δικαστούν με τις εγγυήσεις μιας τίμιας δίκης, όπως ταιριάζει στις δημοκρατικές κοινωνίες. Πρώτοι εμείς οι μουσουλμάνοι έχουμε θρησκευτικό χρέος να πράξουμε τα πάντα ώστε όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τίμια πίστη του Ισλάμ για να διαπράξουν βδελυρά εγκλήματα, να απομονωθούν από την κοινότητα των πιστών.

 Αξιότιμε κύριε πρέσβη, εμείς οι μουσουλμάνοι της Θράκης έχουμε την τύχη να ζούμε στην Ελλάδα, μια ευρωπαϊκή χώρα που πάντοτε σεβάστηκε ειλικρινά το Ισλάμ και τις τοπικές μας παραδόσεις, ήθη και έθιμα. Ζούμε αρμονικά με τους χριστιανούς συμπολίτες μας αποτελώντας το καλύτερο παράδειγμα συμβίωσης για όλη την Ευρώπη. Επειδή είμαστε κάτοικοι της Ελλάδας είμαστε και κάτοικοι της Ευρώπης. Γι’ αυτό και νιώθουμε ακόμα μεγαλύτερο πόνο όταν βλέπουμε να συμβαίνουν τέτοια τρομακτικά εγκλήματα στην Ευρώπη που είναι και πρέπει να παραμείνει το κοινό σπίτι όλων μας.

 Αξιότιμε κύριε πρέσβη σας παρακαλούμε να μεταβιβάσετε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην κυβέρνησή σας αλλά και στις οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης. Προσευχόμαστε και ευχόμαστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ, πουθενά στον κόσμο, μια τέτοια δυστυχία».

 
 Πηγή: Χρόνος